4th Student Excellence Conference

logo

power4

  • «Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους».

    Ελεονόρ Ρούσβελτ

  • Αποκτήστε την έκδοση του ετήσιου Yearbook.

  • Ανοιχτά Σεμινάρια και Συνέχιση Σπουδών στο Mediterranean College και στο Mediterranean Professional Studies.

4th Student Excellence Conference

sec2016Τα highlights του κορυφαίου Διεπιστημονικού Φοιτητικού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Mediterranean College.

Great Minds Act Now

Για 4η συνεχή χρονιά στην Αθήνα και για 1η φορά στη Θεσσαλονίκη, το Mediterranean College με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε το Student Excellence Conference, ένα Διεπιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο στα πρότυπα διεθνών ακαδημαϊκών συνεδρίων για τους φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών. Στόχος του φετινού συνεδρίου ήταν η παρουσίαση και συζήτηση θεμάτων σχετικά με σύγχρονες τάσεις σε επιστημονικά πεδία γνώσεων στις Τεχνολογικές & Ανθρωπιστικές Επιστήμες, καθώς και στη Διοικητική Επιστήμη.

Το συνέδριο έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού εισηγητών, οι οποίοι με σύνθημα το «Great Minds Act Now», μότο της διοργάνωσης, ενέπνευσαν πολλούς ενδιαφερόμενους που έσπευσαν να τους παρακολουθήσουν.

Το Συνέδριο στην Αθήνα προλόγισε – καλωσορίζοντας τους φοιτητές – η Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Mediterranean College, Δρ. Μαρία Συτζιούκη η οποία υπογράμμισε τη σημασία της ενεργής συμμετοχής των φοιτητών σε αντίστοιχες εκδηλώσεις και της ανάδειξης του ακαδημαϊκού έργου σε όλα τα επίπεδα σπουδών.

Εκ των βασικών προσκεκλημένων εταιριών στο 4th Student Excellence Conference ήταν η βραβευμένη Startup στον τομέα Ψηφιακής Διασκέδασης και Τεχνολογίας, Gamespace.gr | Everything about Gaming. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ως Keynote Speaker, ο κ. Μιχάλης Σιγάλας – co-founder της Gamespace.gr | Everything about Gaming, ο οποίος παρουσίασε τις προοπτικές ανάπτυξης μίας νεοφυούς επιχείρησης στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τη ραγδαία ανάπτυξη του τομέα της Ψηφιακής Διασκέδασης και Τεχνολογίας, ώστε νέα Projects να βρουν τις κατευθυντήριες γραμμές στα πρώτα βήματα της επιχειρηματικής τους καριέρας. Στην κοινή ενότητα του Συνεδρίου, ακολούθησε παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρίας για τα e-sports, την άνοδο τους παγκοσμίως και τις προοπτικές στην Ελλάδα.

Tα θέματα που παρουσιάστηκαν στο 4ο Διεπιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο, στις 3 θεματικές ενότητες των εισηγήσεων, ήταν πολλά:

Στην ενότητα των Διοικητικών Επιστημών οι εισηγητές όχι μόνο μίλησαν για τους τρόπους εξέλιξης της επαγγελματικής πορείας και ηγεσίας, αλλά παρουσίασαν και ενδιαφέρουσες περιπτώσεις μεγάλων εταιριών, προβάλλοντας παράλληλα και τρόπους βελτίωσής τους (Case Studies Adidas, Kit Kat, Maggi).

Στις Τεχνολογικές Επιστήμες και πιο συγκεκριμένα σε θέματα Μηχανικής, οι εισηγητές παρουσίασαν  μεταξύ ποικίλων θεμάτων  τις εφαρμογές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εξίσου ενδιαφέροντα ήταν και τα θέματα που παρουσιάστηκαν στην Πληροφορική, όπως τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, τα e-board games, το Escape rooms diary κ.α.

Το ίδιο μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για την ενότητα των Ανθρωπιστικών Επιστημών, με τους εισηγητές να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας με βάση την ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την προσχολική αγωγή και την ειδική αγωγή, παρουσιάζοντας έρευνες πάνω σε καίρια θέματα όπως ο αυτισμός στην παιδική ηλικία, το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού σε δημοτικά σχολεία κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Συνεδρίου, διοργανώθηκε το πρώτο escape room game στις τρεις προαναφερθείσες θεματικές ενότητες, με στόχο την ψυχαγωγία και το networking των συμμετεχόντων στην εκδήλωση.

Για μία ακόμη φορά, οι συμμετέχοντες στο Student Excellence Conference είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα των εμπεριστατωμένων διεθνών μελετών και ερευνών που πραγματοποίησαν οι εισηγητές, αποκομίζοντας χρήσιμα συμπεράσματα και πληροφορίες.

 

FaceBook-Logo twitter-logo linkedin logo youtube logo logo flickr
Newsletter
 

Αναγνώριση Σπουδών

diploma 150

Περισσότερα

Γραφείο Εργασίας

CareerOFFΗ επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων, αποτελεί για το MC στόχο με ύψιστη προτεραιότητα.

Περισσότερα...

Κ.Ε.Τ.Α.Κ.

KETAK roundΤο Mediterranean College, δημιούργησε το Κ.Ε.Τ.Α.Κ. (Κέντρο Ερευνών, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας)

Περισσότερα...

CISCO Alumni Community

CISCO

Κάνετε εγγραφή στην Κοινότητα Αποφοίτων της CISCO και απολαύστε τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Περισσότερα...